субота, 19. новембар 2016.

Манифестација "Ноћ сова" у нашој школи

Око двеста педесет посетилаца, махом ученика и наставника биологије и географије, из чачанских, али и из ужичких школа, били су саставни део манифестације „Ноћ сова” која је одржана 18. и 19. новембра, у свечаној сали ОШ „Милица Павловић”.
Партнери у реализацији поменуте манифестације били су: Туристичка организација Чачка, Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, Центар за заштиту сова Србије, Друштво „Сове на опрезу” Канцеларија за младе Чачак и домаћин ОШ „Милица Павловић”.
Школе које су узеле учешће: Гимназија и ОШ „Милица Павловић” „Вук Караџић” „Др Драгиша Мишовић” „Свети Сава” „Ратко Митровић” „Филип Филиповић” „Танаско Рајић” „Божо Томић” Пријевор, „Бранислав Петровић” Слатина, „22. децембар” Доња Трепча, „Татомир Анђелић” Мрчајевци, „Степа Степановић” Горња Горевница и ученици из неколико основних школа из Ужица.
Посетиоци су присуствовали занимљивим предавањима о совама, и имали прилику да виде аудио-визуелну пројекцију сова Србије, изложбу фигурица, скулптура, украсних предмета, дечијих цртежа и фотографија, пузла-слагалице, стручну литературу, кутије за гнежђење, промотивни материјал о заштити сова …
Да ова манифестација протекне у најбољем реду и да буде реализована на овако високом нивоу, потрудили су се чланови биолошке секције, из одељења 8/4, 8/5 и 8/6, и њихове наставнице, координатори ове активности, Биљана Ускоковић Брковић, проф.биологије, Ана Вуловић, проф.биологије.