четвртак, 16. новембар 2023.

Обележили смо Међународни дан толеранције

Деце има разне,

ал свако дете је личност.

Разлике нису казне.

У разликама је наша сличност.     Љубивоје Ршумовић

    Сви имамо права да  будемо оно што јесмо, своји, посебни и другачији. Прихватање чињенице да нисмо сви исти и да лепота јесте управо у нашој различитости била је тема угледног часа о толеранцији.

   Као што стара изрека каже, највише се говори о ономе што немамо или чега има мало, па је подсећање на основна начела толеранције, у времену у којем живимо, преко потребна.

    На оваквим часовима учимо да препознајемо, разумемо, прихватамо и поштујемо особе које су другачије од нас, које имају другачије ставове, навике, убеђења, да помогнемо и саосећамо се са другима, волимо без предрасуда, да будемо добри увек, а не по потреби.

    Бити толерантан не значи само сагласити се са оним ко мисли исто, него и са онима који имају друге идеје, друге су вере, расе, пола.

     Наша школа преко разних наставних и ненаставних активности током школске године, међу ученицима подстиче дружељубивост, солидарност, поштовање различитости, толеранцију. 

Ученици одељења V

Фотографије са часа на линку

https://photos.google.com/share/AF1QipObtVcf7g4I0XFqxDRf3dN2lae7xk2NqMQe-PkbSx-CtSEk-KAF2seRPsh4jedy5A?key=dVFxdFk2YUNRN1NUUWV2Z01rTVhsMVY4aWsxZDJ3