петак, 29. децембар 2023.

Тајни Деда Мраз

    У време даривања, док дочекујемо период новогодишњих и божићних празника, организовали смо игру међу другарима из одељења.

    Сваки ученик је из „шешира” извукао цедуљицу са именом друга или другарице, коме ће заправо бити „Тајни Деда Мраз” или Тајни пријатељ”, даривати га и обрадовати неким поклоном.

    Изазов је био сачувати тајну ко је кога извукао и сазнати нешто више о жељама и интересовањима особе коју дарујемо, како би изненађење успело. 

     Циљ ове игре подстакнут је жељом и идејом да се боље упознамо, дружимо и једни друге обрадујемо.

    Овом приликом направили смо изненађење за своје другаре Сташу и Стевана, који од другог полугодишта прелазе у другу школу, и опростили се са њима симболичним поклоном. 

Шта смо све научили играјући се?

       Научили смо колико једни о другима лепог можемо да сазнамо док смо на „тајном задатку” и бирамо поклон. Колико се у нама позитивне енергије и несташлука јавља док размишљамо како једни друге да изненадимо. Колико се само нових прича и успомена изроди, које се касније препричавају, а то су управо они тренуци који нас спајају и повезују.

Зашто препоручујемо ову игру?

    Зато што радости никад није доста. Зато што је лепо створити неки тренутак за памћење, застати и провести неко другачије време са друговима са којима не делимо само заједнички простор, већ и жеље, потребе и интересовања. Зато што креирамо незаборавне тренутке и заједничке успомене.

Ученици одељења V6