петак, 13. октобар 2017.

Квиз општег знања из српског језика Мозгалица

У оквиру програма угледних активности поводом обележавања јубилеја, 80 година постојања школе, у петак, 13. октобра, у свечаној сали одржан је Квиз општег знања из српског језика Мозгалица.
Квиз, који је осмишљен као међуодељењско надметање, реализовале су наставнице српског језика Јелена Јововић и Тања Ђорђевић међу ученицима одељења VI4, VI5, VIII5, VIII6. Ученици су били организовани у две екипе, мешовите по узрасту, чинили су их ученици шестог и осмог разреда. Екипе су решавале задатке који су били приказани на ППТ презентацији. Задаци су, осим познавања садржаја из српског језика, захтевали и логичко размишљање и брзину. Неки задаци су захтевали индивидуално решавање, а неки активност целе екипе. 

Овакав начин обнављања и систематизације градива допао се ученицима, што показују њихови утисци по завршетку ове угледне активности. Часу су присуствовали: Биљана Лукић, школски библиотекар, Лела Петровић, професор разредне наставе, Биљана Ускоковић, професор биологије, Милош Живановић, професор верске наставе, Милан Лишанчић, професор историје.