среда, 29. март 2017.

Онлајн недеља у нашој школи

Онлајн недеља је годишња европска кампања за популаризацију дигиталне писмености и коришћења интернета чији је циљ подстицање, охрабривање и оснаживање људи да користе нове технологије и интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света.
Ове године Онлајн недеља се одржава од 27. до 31. марта широм Европе (Get Online Week). Наша школа, која је други пут партнер Онлајн недеље, у оквиру  кампање организовала је различите активности.
Више Онлајн недељи на линку


У оквиру програма обележавања Онлајн недеље, од 27. до 31. марта 2017. године, у нашој школи се одвијало низ активности.
Понедељак, 27. 3. 2017. у 12:30, у информатичкој учионици, Тања Ђорђевић, Катарина Зимоњић и Лела Симеуновић одржале су презентацију „ИКТ конференција у нашој школи“, намењену наставницима (препорука веб адреса и алата корисних за наставу). Наставници су активно учествовали.
Присутни: Ивана Радишић, Драгана Радмилац, Верица Стојић, Биљана Новковић, Светлана Опарница, Јелена Грујанац, Зорица Благојевић, Ивана Басарић, Славица Вукајловић, Радојица Чоловић, Милица Рисимовић, Мирко Лазовић, директор школе.
Уторак, 28. 3. 2017. у 12:30, у информатичкој учионици, Биљана Лукић и  Лела Симеуновић припремиле су радионицу „Како одабрати праву информацију на интернету“ за ученике VII разреда (VII7).
Присутни: Драгана Радмилац, Радојица Чоловић, Славица Вукајловић, Ивана Басарић.
Среда, 29.3.2017. у 12:30, у информатичкој учионици Милица Рисимовић и Зорица Благојевић одржале су презентацију „Заштита од насиља на интернету“ за ученике IV разреда (IV5).
Присутни: Маја Кораксић, Лела Симеуновић, Радојица Чоловић, Славица Вукајловић, Ивана Басарић.
Четвртак, 30.3.2017. у 12:30, у информатичкој учионици, Зорица Благојевић и Милица Рисимовић припремиле су радионицу о грумингу и интернет предаторима за ученике V разреда (V6).
Присутни: Лела Симеуновић, Славица Вукајловић, Ивана Басарић.
Петак, 31.3.2017. у 12:30 у информатичкој учионици Милан Лишанчић и Ђорђе Чоловић су говорили ученицима VI разреда (VI6) о коришћењу интернета у образовне сврхе.
Присутни: Лела Симеуновић, Радојица Чоловић,Славица Вукајловић, Ивана Басарић, Маријана Марковић.
                                                                                                          Лела  Симеуновић, проф.