уторак, 21. фебруар 2017.

Међународни дан матерњег језика, 21. фебруар

Међународни Дан матерњег језика, 21. фебруар, 2017. године, био је повод да у нашој школи организујемо угледни час посвећен матерњем језику и истакнемо вредност и значај српског језика и ћириличног писма и да на тај начин допринесемо неговању и очувању лепоте српског књижевног језика. 

Ниво језичке културе и писмености у Србији је веома слаб, није довољно развијена свест о потреби неговања и чувања матерњег језика као саставног дела нашег идентитета и најдиректнијег израза наше културе. Зато је брига о матерњем језику начин доказивања свести о властитом идентитету. То је чињеница које треба да се сетимо не само на дан посвећен чувању језика, но у сваком тренутку свога постојања. 
Волите српски језик свакога дана помало, јер он нема никог другог осим нас. Душан Радовић
Резултати анкете коју су урадили ученици одељења V5



Волите српски језик свакога дана помало, јер он нема никог другог осим нас. Душан Радовић
Угледном часу, који је организовала наставница српског језика Тања Ђорђевић, присуствовали су ученици одељења V5, VI3, VII5 и VIII5 и наставници страних језика, географије и верске наставе.
Пишимо својим ћириличним писмом, била је јасна порука ученика петог разреда који су за ову прилику, међу својим суграђанима, спровели анкету на тему: Којим писмом пишете?
Ученици старијих разреда неке своје креативне и занимљиве идеје, о томе како заштити српски језик и ћирилично писмо, изнели су на овом часу, поделили их са својим вршњацима и учинили овај час посебно занимљивим.
Сања Живановић, проф. ликовне културе за ову прилику, приредила је изложбу најбољих ученичких радова на тему ћирилице. Николина Букумировић и Ђурђа Радмилац V5