петак, 27. април 2018.

Награда за најуспешнију сајамску промоцију

Шести сајам школског и предшколског издаваштва Моравичког округа одржан је у петак, 27. априла 2018. у ОШ „Кирило Савић” у Црњеву, општина ИвањицаОШ „Милица Павловић” традиционално и веома успешно учествује на сајмовима школског издаваштва тако да је штанд био и ове године веома богат и разноврстан.
Показана је креативност у излагању штампаног материјала и других репрезентативних садржаја који потичу из наше школе. Поред два последња, такмичарска броја часописа Наши кораци, на штанду су били изложени и сви остали примерци школског часописа који излази у континуитету од 1959/1960. године; затим Летопис школе, својеврстан извор информација из живота и богате историје школе; фото-албуми са фотографијама школе некад и сад, који сведоче о бројним активностима и догађајима; монографија 80 година ОШ „Милица Павловић, Еколошки лист, уникатне књиге направљене од рециклираног материјала са поучним порукама о очувању природе под називом Цртице из еко радионице, брошуре, букмаркери, рекламни материјал, позивнице, плакати, уникатни предмети наших ђака...
Овогодишњи издавачки подухват наше школе представља оснивање Еко-библиотеке у оквиру које је објављена збирка приповедака Приче, ауторке Слађане Парезановић. Приповетке су илустроване цртежима и сликама колегинице Маје Кораксић, професора разредне наставе, и Животе Драмлића, наставника ликовне културе. Приче су усмено промовисане на Данима приповедања који су крајем марта одржани у ОШ „Милица Павловић”, да би се нашле у штампаној форми на сајму.
Награду за најуспешнију сајамску промоцију, коју додељују учесници гласањем током одржавања сајма, добила је ОШ „Милица Павловић” Чачак.
Тим који је награђен за презентацију школе чинили су: Биљана Лукић, школски библиотекар, Тања Ђорђевић, проф. српског језика, Сања Живановић, проф. ликовне културе и Милош Живановић, вероучитељ.



Слађана Парезановић, руководилац Школске управе Чачак, уручила је награде најуспешнијим учесницима, у протекле две школске године.
На Сајму су додељене само прве награде у четири категорије:  
Ø Најбољи лист
-         ПУ – „Дечје царство”, ПУ „Наша радост”, Лучани
-         ОШ - „Вуковац”, ОШ „Вук Kараџић”, Чачак
-         СШ – „Гимназион”, Гимназија, Чачак
Ø Најбоља публикација специјалне намене
-         „Школски дани”, ОШ „Горачићи”, Горачићи
-         „Еколошки лист”, ОШ „Танаско Рајић”, Чачак
Ø Издавачки подухват године                                                                                      
-         „180 година Основне школе у Ивањици“, ОШ „Милинко Kушић”, Ивањица
Ø Најуспешнија сајамска промоција

-         ОШ „Милица Павловић“, Чачак