четвртак, 1. март 2018.

Промо Еко дан

У четвртак, 1. марта 2018. године у 12.00 у Регионалном центру Чачак, у оквиру међународног програма Еко-школа, одржана је трибина „Промо Еко-дан” коју су организовале представнице три чачанске Еко-школе: Маријана Марковић из ОШ „Милица Павловић”, Александра Стругар из ОШ „Свети Сава” и Зорица Новковић из ОШ „Ратко Митровић” Чачак.

          Трибину је отворила Александра Младеновић, председник струковног удружења  „Амбасадори одрживог развоја” и национални координатор за спровођење програма Еко- школе на нивоу Србије. На овој су се трибини школе представиле својим активностима из различитих области екологије. Свака је школа представила резултате истраживања које је спровела у својој локалној заједници и презентације на изабрану тему.
        Ученице ОШ „Милица Павловић” представиле су активности које су реализоване у оквиру пројекта „Вода”, ученици ОШ „Свети Сава” презентовале су „Селекцију отпада и рециклажу”, а ученици ОШ „Ратко Митровић” истраживања на тему „Уштеда енергије”.

          На крају трибине присутни су могли да постављају питања и размене запажања и искуства. Наставницима и представницима предшколске установе „Моје детињство”  представили су се и представници Градске управе и ЈКП „Комуналац” који су присуствовали трибини.