среда, 6. април 2016.

Обележили смо светски дан дечје књиге

Светски дан дечје књиге се у свету обележава од  2. априла 1967. године. На тај дан је рођен Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник и прослављени писац за децу.
Циљ прослављања овог празника је промовисање дечје књижевности и читање, као и скретање пажње јавности на потребе најмлађих читалаца. Сваке године се одређује држава домаћин која организује манифестацију. Њој је на тај начин пружена прилика да прикаже своје ауторе у свету и на својствен начин пошаље поруку деци широм света о важности развијања љубави према књизи. 
Поводом овог дана Биљана Лукић, школски библиотекар, припремила је презентацију о животу и раду Ханса Кристијана Андерсена, а ученици V4, V6 и VI7 су представили свој заједнички пројекат који се састојао у читању њихових аутентичних бајки или бајки написаних на основу почетка неке Андерсенове. Све бајке су биле илустроване. Ученици су са много ентузијазма данима радили на реализацији тог пројекта поделивши задатке, свако према својим склоностима и способностима.          Бојана Никшић, проф.