субота, 8. април 2017.

Општинско такмичење у лепом говору

У суботу, 8.4.2017. године, у свечаној сали наше школе, одржано је Општинско такмичење у лепом говору. На такмичењу су учествовали ученици основних и средњих школа. У договору са Градском библиотеком ,,Владислав Петковић Дис“ и Одбором ,,Дисовог пролећа“ ученици пете узрасне групе (ученици гимназија и средњих стручних школа) казивали су одломке из Дисовог говора.
С поносом можемо рећи да је учествовао велики број ученика и да је интересовање за ову врсту такмичења веће него прошлих година, што је веома важно јер циљ овог такмичења и јесте подстицање говорне културе ученика и неговање љубави према књижевности. Такмичари су подељени у три групе, а два стручна жирија имала су тежак задатак да одлуче који ученици заслужују да прођу даље и представљају своју школу на наредном нивоу такмичења.

Пријатељи деце града Чачка и Десимир Пауновић, професор српског језика у пензији, потрудили су се да за најбоље ученике обезбеде дипломе и књиге као награду, али и, оно што је било изненађење за све учеснике, једнодневни излет. Победници у најстаријој узрасној групи учествоваће на завршној свечаности овогодишњег Дисовог пролећа.

Наши ученици су, као и претходних година, остварили запажене резултате:
Име и презиме ученика
разред
Име и презиме ментора
место
Ђурђа Радуловић 
трећи
Лела Петровић
III место
Маша Шиљковић
трећи
Лела Петровић
II место
Ивана Нишавић
пети
Јелена Јововић
III место
Иванка Лазовић
осми
Маријана Трифуновић
I место