понедељак, 17. октобар 2016.

Прославили смо Дан школе

У понедељак, 17. октобра 2016. године, у присуству великог броја званица, радника и ученика школе, ОШ „Милица Павловић“ прославила је свој 79. рођендан.
Као и сваке године, потрудили смо се да Дан школе свечано обележимо, уз пригодан програм у коме је учествовао велики број ученика и радника школе.
Програм, који су заједно реализовали ученици млађих и старијих разреда, осмишљен је као колаж различитих уметности, музике, песме, рецитације, глуме.
Програм је, извођењем химне школе, отворио наш Мали хор,  који чине ученици трећег разреда, а који је за ову прилику припремила Виолета Славковић, професорка музичке културе. 
Присутним гостима се потом обратио директор школе Мирко Лазовић који је, у свом поздравном говору, говорећи о изванредним успесима ученика и њихових наставника у протеклој школској години, нагласио како ОШ „Милица Павловић“ већ осму деценију одговорно, савесно и веома успешно, васпитава, образује и шаље у свет генерације ученика који знањем стеченим у овој школи постају њени најбољи амбасадори.
Уследио је занимљиви и весели драмски колаж о школи који су припремили ученици другог разреда и учитељица Јасмина Ћирјаковић.
Маша Шиљковић, ученица трећег разреда, наша успешна рецитаторка, овог пута у улози водитеља, најавила је централну тачку програма, представу Питагора и његови ученици, која је премијерно изведена на Математичком институту Српске академије наука, у оквиру манифестације „Мај месец математике".
Сценарио за представу осмислила је наставница математике Биљана Новковић, а реализовала је уз асистенцију и техничку подршку Леле Симеуновић, професорке техничког и информатичког образовања.
Сценографију и костиме за поменуту представу урадила је Сања Живановић, професорка ликовне културе. Представу су извели бивши и садашњи ђаци наше школе.

Учешће у уређењу школског простора и школског дворишта узели су и ненаставно и наставно особље, Анђелка Томовић, Светлана Опарница, Сања Живановић, Марина Поповић, Лела Петровић, Ђорђе Чоловић.