понедељак, 23. новембар 2015.

Угледни час математике


У понедељак, 23. новембра 2015. године, наставница математике Биљана Новковић, одржала је угледни час за ученике петог разреда. Час је замишљен и реализован као корелација градива математике и немачког језика. Наставница је припремила веома занимљиву презентацију о угловима на немачком језику.
На часу су се примењивале различите наставне методе и коришћена различита наставна средства. Часу су, поред ученика петог разреда, чланова новинарске секције наше школе, присуствовали наставница немачког језика Крстина Никитовић, наставница техничког и информатичког образовања Ивана Томић, наставница енглеског језика Катарина Драмлићанин, наставница немачког језика наставнице Биљане и Демијан Клаус, који је гост наше школе. Демијан је одрастао у Немачкој и Америци, течно говори немачки и енглески језик и присуствовао је многим часовима у школи.
Његово присуство на часу математике, деци се веома допало јер су имала прилику да разговарају са неким ко је из Америке. Упознали су се са Демијаном и постављали му питања на немачком. 

"Die Winkel", како се на немачком кажу углови, био је нови појам за петаке, који су пред таблом одговарали на немачком језику. Научили су који углови постоје, колико степени, минута и секунди износе неки од њих као и како да израчунају непознати угао са слике. Неки су се мало збунили, али ту је била наставница да помогне. Демијану се час свидео, као и свима који су присуствовали. На крају овог угледног часа, сви су били задовољни јер су стекли нова знања и разговарали на немачком.                                                        Софија Димитријевић