уторак, 22. децембар 2015.

Дан отворених врата у Уметничкој школи

Ученици шестог и седмог разреда ОШ Милица Павловић”, са наставницом ликовне културе, Сањом  Живановић, посетили су Уметничку школу.

Уметничка школа у Чачку, која  ради у склопу Машинско-саобраћајне школе, 22. децембра 2016. је по други пут организовала хуманитарну продајну изложбу и Дан отворених врата како би сви заинтересовани ученици основних школа са својим наставницима могли да се упознају са смеровима и начином рада ове образовне установе.

Ученици шестог и седмог разреда ОШ Милица Павловић”, са наставницом ликовне културе, Сањом  Живановић, посетили су ову школу где су имали прилику да се практично опробају у техникама клесања камена и дрворезбарењу. Уз љубазне професоре који су их провели кроз школу, успели су да сазнају о смеровима и предметима које ученици ове школе имају, да виде изузетне радове ученика, а такође, на поклон су добили гипсани модел који се може користити у настави ликовног васпитања.

Иако је међу најмлађим уметничким школама у Србији, Уметничка школа се за кратко време нашла у самом врху када су у питању школе овог типа. То сведоче резултати уписа ученика на уметничким факултетима.

Ово је био добар начин да се ученицима  који су склони уметности , предочи постојање једне квалитетне школе у њиховом граду.