петак, 2. октобар 2015.

У друштву песника

 
У петак, 2. октобра 2015. године, на радост великог броја ученика, у посету сам нам дошли велики српски дечји песници -Тоде Николетић и Бошко Ломовић.
У свечаној сали наше школе било је на десетине деце, па су песници били расположени за шалу и смех.
Рецитовали су своје изабране песме: о школи, срећи, доласку деце на свет, а деца су са одушевљењем прихватала сваки духовит стих и награђивала их аплаузом.
Песници су се потрудили да оставе добар утисак на децу, у чему су и успели.
Господин Тоде Николетић је говорио о величини и "популарности" наше школе, па је истакао да су му скренули пажњу да је она једна од најбољих у граду. Надамо се да смо такав утисак оставили и као публика. Песник Тоде је истакао да је неколико пута већ долазио у нашу школу, као и господин Бошко Ломовић и да су га увек дочекивали осмеси и пуно радосне деце.
   Посета ова два песника, позната у српској поезији, остаће запамћена у нашој школи као веома духовита и интересантна, како за децу, тако и за учитеље.
                                                                                                                          Софија Димитријевић
Тоде Николетић је  један од најпопуларнијих књижевних стваралаца за децу.
Деци су  омиљене његове шаљиве песме, па их радо изводе на смотрама рецитатора. Такође, инспирисао је многе композиторе за најмлађе, тако да се на музичким фестивалима певају и Николетићеви стихови. Подједнако је успешан и у писању драма. Готово да у земљи нема позоришта за децу које није изводило комад из његовог стваралачког опуса.
Тоде је препознатљив и по сценском наступу, одушевљава најмлађе при сваком сусрету с њима. Организатор је како књижевних фестивала, тако и поетских конкурса за младе, на којима се труди да афирмише талентоване малишане.

Постојим да волим