субота, 17. октобар 2015.

Прославили смо Дан школе

Прослава 78 година постојања школе
1937 - 2015

У петак 16. октобра, у свечаној сали школе, свечано и достојанствено, како и доликује школи њеног угледа, у присуству великог броја званица, родитеља, ученика и радника школе, ОШ „Милица Павловић“ прославила је свој 78. рођендан. Као и увек програм је отворио велики школски хор извођењем химне школе.
Присутне је, у име колектива, поздравио директор Мирко Лазовић, који је говорио о успесима наших ученика у претходној школској години и о развоју и модернизацији школе. Велики хор је поред химне школе отпевао и Другу руковет“, С.С. Мокрањца.
Драмска секција под вођством Јелене Јововић, професорке српског језика, била је, као и увек, на висини задатка и за ову прилику премијерно извела представу о животу наше велике сликарке Надежде Петровић „Слава  у Минхену“, према тексту Драгане Божовић, вишег кустоса у галерији Надежде Петровић. За костиме наших младих глумаца, који су употпунили и аутентично приказали ову јако добро осмишљену причу,  побринула се Сања Живановић, професорка ликовне културе.
Највећи аплауз и симпатије присутних добио је наш мали школски хор, који се премијерно представио изводећи сплет староградских песама. Мали хор, који чине ученици другог разреда, за овај њихов први наступ припремале су Виолета Славковић, проф. музичке културе, и Гордана Перуничић, проф. разредне наставе.
На самом крају, Лазар Бралушић, ученик другог разреда, рецитовао је песмуШта је љубав“. 


Медији о прослави Дана школе -  ОШ "Милица Павловић" обележила Дан школе
ХОР

Химна школе

Друга руковет,С.С.Мокрањац
ПРЕДСТАВА

„Слава у Минхену“

режија: Јелена Милошевић, професор српског језика

сценарио: Драгана Божовић, виши кустос у галерији „Надежда Петровић“

костими: Сања Живановић, професор ликовне културе и

ученици старијих разреда


МАЛИ ХОР

Сплет староградских игара


ЛИКОВНА ПОСТАВКА
Сања Живановић, професор ликовне културе