четвртак, 22. децембар 2016.

Сто шездесет година од рођења Николе Тесле


Нека будућност каже истину. Процените сваког човека према његовом раду и заслугама. Садашњост је њихова, али будућност је моја, за коју сам тако напорно радио.
Никола Тесла

У  четвртак, 22.12.2016. године, у свечаној сали наше школе, обележено је 160 година од рођења нашег великог научника Николе Тесле, а све кроз презентовање активности које су поводом тог датума одржане на часовима историје, енглеског и српског језика. 
Ученици осмог разреда су припремили презентацију о историјским околностима у којима је Тесла живео, о другој индустријској револуцији, свим Теслиним изумима и знаменитим личностима које је познавао. Ученици седмог разреда су кроз кратак драмски приказ упознали све присутне ученике са занимљивостима из Теслиног детињства, његовом животу и јединој посети Београду када су га дочекали Александар Обреновић, Јован Јовановић Змај и великошколска омладина. Драматизација је инспирисана Теслиним делом Моји изуми и стварним интервјуом који је Тесла дао за билтен Бесмртност 1899. године. Након тога, ученици су проверили стечена  знања о Теслином животу у квизу на енглеском језику. У квизу су учествовали сви присутни наставници и ученици. Реализатори ове активности су: Милан Лишанин, професор историје, Катарина Драмлићанин, професор енглеског језика, Бојана Никшић, професор српског језика и Биљана Лукић, школски библиотекар.