четвртак, 12. мај 2016.

Сребрна медаља за златне момке

На Школској олимпијади у Врању сребром су се окитили кошаркаши ОШ „Милица Павловић“.
После три златне медаље, на Општинском, Окружном и Међуокружном такмичењу, кошаркашка екипа ОШ „Милица Павловић“, ову, веома успешну сезону, завршила је освајањем сребра на Школској олимпијади, 12. маја 2016. године у Врању. Екипу у саставу: Петар Марић, Петар Икодиновић, Срђан Старчевић, Михаило Арсенијевић, Владимир Лазаревић, Лазар Ковачевић, Бошко Бумбић, Огњен Ковачевић, Стефан Деспотовић,  предводио је Срђан Раденовић, професор физичког васпитања. Честитамо нашим момцима на овом изванредном успеху и оствареном резултату.
Велики труд и жеља за победом одвела нас је далеко. Иако смо много пута падали, били близу пораза, успели смо да изборимо пласман у најбоље три екипе у Србији.
Долазак у халу и посматрање наших противника,
једне осредње екипе из Зрењанина, и далеко моћније екипе Београда, у нама је пробудило велику жељу за победом. Иако је наш циљ био остварен, нисмо желели ту да станемо.
Утакмица против Зрењанина није донела неко велико узбуђење,
али нам је донела наклоност публике из Врања. Играли смо лепо и изборили пласман у финале.
Излазак на терен и посматрање виших и снажнијих играча из Београда навела нас је на страх,
али и инат за победом против далеко јачег противника.
Како је утакмица одмицала,
а резултат био изједначен, постајали смо свесни својих шанси за победу. У сваком следећем нападу долазила је до изражаја наша већа борбеност, али и њихова физичка надмоћ.
Иако смо били близу победе,
она нам је измакла. У првим тренуцима осећали смо се разочарано, али смо у наредним моментима постајали свесни свог успеха, друго место у Србији! Осмеси су се вратили на наша лица, и почело је славље.
По изласку са терена дочекали су нас аплаузи са трибина што нас је навело да задовољни кренемо на пут ка Чачку.
Представили смо своју школу и град у најбољем светлу,
како по игри и пожртвованости на терену, тако и по понашању ван њега.                                                        Лазар Ковачевић