среда, 27. јануар 2016.

На Светосавској академији

Хор ОШ "Милица Павловић" на Светосавској академији у Дому културе
Поводом великог српског празника, Савиндана, 27. јануара, у Дому културе одржана је Светосавска академија под називом „Појте му Срби песму и утројте“.
Прослављање празника Светог Саве у Чачку увеличано је посетом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Јустина који је одржао поучан говор о вери и подсетио на значај и величину дела Светог Саве на који треба да се угледамо.
Многобројној публици представили су се Вазнесењски хор, Хор Средње музичке школе “Др Војислав Вучковић’’ као и хор наше школе, уз пратњу професорке музичке културе, Виолете Славковић. Ученик Гимназије, Игор Топаловић, рецитовао је песму Матије Бећковића посвећену српском Светитељу. Програм су водили професор чачанске Гимназије, Слободан  Николић и  глумица Драгана Милошевић.
Након тога, уручене су награде најбољим ученицима верске наставе. Из наше школе, награде су добили Илија Живковић и Софија Димитријевић.
На самом крају свечаности, Хор Основне школе „Милица Павловић“ отпевао је химну Светом Сави и песме „Ко удара тако позно“ и „Добродошо Христе“.                   Софија Димитријевић