петак, 2. септембар 2016.

Добро нам дошли прваци

Сваки први септембар у нашој школи посвећен је најмлађима, првацима, новој генерацији ученика која увек, изнова, подмлађује школу. И овог првог септембра, у њихову част, уприличена је приредба добродошлице коју су припремили њихови старији другари и Одељењско веће четвртог разреда.
Након приредбе прваци су имали прилику да се упознају са својим учитељима, обиђу школу и имају свој први школски час. Ове године наша школа је богатија за 164 првака, распоређених  у 6 одељења.
Овом заиста посебном дану, поред великог броја наших првака, присуствовали су и њихови родитељи, баке и деке, и наравно, будући учитељи наших ђака првака.

Учитељи првог разреда у 2016/2017. години су:
I-1
Мара Јанковић
Црвена
I-2
Ненад Поповић
Црвена
I-3
Биљана Петровић Јовановска
Црвена
I-4
Катарина Габоровић
Плава
I-5
Гордана Дамњановић
Плава
I-6
Биљана Ђорђевић 
Плава

Свим првацима желимо срећне и успешне школске дане, много игре и дружења и да им ови први дани у школи, као и сви остали, буду незаборавни.
Срећно прваци !!!
Занимљивост за размишљање ...
                                                        
Писмо које је Абрахам Линколн, амерички државник, написао учитељу свог сина када је кренуо у први разред.
Данас мој мали син креће у школу – и све ће му онде неко време бити страно и ново и зато бих молио да будете нежни према њему. Он креће у пустоловину која га може одвести преко континената у авантуру коју ће вероватно пратити ратови, трагедија, патња. Такав ће живот захтевати веру, љубав и храброст.
Зато, драги учитељу, молим вас, ухватите га за руку и научите га ономе што мора знати. Научите га, али благо, ако можете. Научите га да на сваког непријатеља долази и један пријатељ. Мораће научити да нису сви људи праведни, ни искрени. Али научите га такође да на сваког лошег долази један херој, на сваког поквареног политичара један предани вођа.
Научите га да десет зарађених центи вреди много више него један нађени долар, да је у школи много часније грешити, него варати. Научите га како достојанствено да губи и како да ужива у победи када добија. Научите га да буде обазрив с обазривима, а недопустив с грубима. Научите га одмах да је најлакше надвладати насилнике.
Одвратите га од зависти ако можете и научите га тајни спокојног осмеха. Научите га, ако можете, како се насмејати када си тужан; научите га да сузе нису срамота; научите га да слава може бити и у поразу, а очај у успеху.
Научите га да се не обазире на цинике. Научите га, ако можете, чудесности књига, али дајте му времена да дубоко размишља о вечној загонетки птица на небу, пчела на сунцу и цвећа на зеленом брежуљку. Научите га да верује у властите идеје, чак и ако му сви кажу да су оне погрешне.
Покушајте мом сину дати снагу да не следи гомилу када сви то чине. Научите га да свакога слуша, али научите га такође, да пробере све што чује и задржи само оно добро што прође кроз сито истине.
Научите га да прода своје таленте и мозак најбољим понуђачима, али да никада нема цену свог срца и душе. Нека има храбрости да буде нестрпљив, нека има стрпљена да буде храбар.
Научите га да увек има узвишену веру у себе, јер тада ће увек имати узвишену веру у човечанство и Бога. Ово је велики захтев, али погледајте што можете учинити. Он је тако драг мали дечак, и он је мој син.